Laden...

Remove Schema WordPress plugin

Handige plugin voor het verwijderen van schema markup die extra wordt gegenereerd vanuit andere plugins en thema's. Zo voorkom je dubbele schema markup.

Remove Schema WordPress plugin

Schema markup

Schema Markup ook wel “structured data” of “rich snippets” genoemd is een manier om context te bieden aan zoekmachines waar een pagina over gaat. Hierdoor wordt het voor zoekmachines duidelijk dat een pagina bijvoorbeeld over een persoon gaat, een product, een organisatie of een event.

Daarnaast kun ook de details meegeven zodat Google dit al in de zoekresultaten kan laten zien.

Schema markup verwijderen

Je hebt een website en gebruikt meerdere plugins die rich snippets/ schema markup op je site plaatsen. Nu kan het zijn dat de schema van meerdere plugins met elkaar conflicteert.

Dit kan verwarrend zijn voor de zoekmachines waardoor ze helemaal niets of de verkeerde info weergeven in de resultaten.

Om hier een oplossing voor te bieden is de “Remove Schema” plugin ontwikkeld samen met TweakTheWeb.
Plugin bekijken op WordPress.org

Remove Schema plugin Screenshots

Plugin gebruiken

De plugin is beschikbaar via WordPress.org.

Hulp nodig met je website?

Naast Open Source WordPress plugins ontwikkelen we ook websites, plugins en optimaliseren we websites voor de zoekmachines.

Heb je zelf een idee voor een WordPress plugin, wil je een bepaalde functionaliteit toevoegen aan je eigen website of een website laten bouwen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op dan kijken we samen naar de beste oplossing.

  Peter-jan

  FIjne plugin die dubbele schema markup voorkomt. Super.

   Tim van Iersel

   Goed om te horen dat je zulke problemen mee oplost Peter-Jan. Exact waar ik zelf ook tegen aan liep en waarom de Remove Schema plugin is gebouwd.

  SEO Eindhoven

  Handige plugin voor het weghalen van Yoast schema markup. Gebruik hem nu al enige tijd op zowel eigen sites als die van klanten.

   Tim van Iersel

   Goed om te horen dat conculega’s er ook wat aan hebben 😉

Je kunt niet langer reageren op dit bericht.