Laden...

Websitescanner Custom Schema Plugin

Plaats eenvoudig maatwerk schema markup op je WordPress website met de Websitescanner Custom Schema WordPress plugin.

Websitescanner custom schema plugin

Maatwerk Schema markup plaatsen per pagina binnen WordPress.

Je hebt een WordPress website en je wilt de schema markup, ook wel structured data genoemd aanpassen. Nu kun je dit bij de meeste plugins en thema’s niet zomaar doen.

Om dit probleem op te lossen heb ik de Open Source plugin Websitescanner Custom Schema ontwikkeld. Het voegt aan de onderkant van de editor pagina een extra veld toe waar je de JSON-ld schema markup kunt plaatsen.

Zeker in combinatie met de Remove Schema WordPress plugin heb je de ideale combinatie in huis om per pagina de schema van andere thema’s en plugins uit te schakelen en eigen schema markup te plaatsen.

Je verwijderd bijvoorbeeld met de Remove Schema WordPress plugin de Yoast Structured data en plaatst je eigen versie met enkele aanpassingen.

Maatwerk schema markup plugin

Automatische JSON validatie

Websitescanner custom schema maakt gebruik van automatische JSON validatie telkens als je een wijziging maakt. Op deze manier weet je zeker dat je JSON klopt.

Wanneer je bericht of pagina gepubliceerd is gaat de link in de editor gelijk naar de juiste pagina van de Google Structured Data Testing Tool. Zo kun je gelijk checken of alles klopt.

3x JSON-ld velden in de editor

De plugin ondersteunt maximaal 3 velden om schema markup in te plaatsen.

Maatwerk schema markup in WordPress

Vragen of opmerkingen over de plugin? Reageer dan gerust in de reacties. De plugin is beschikbaar via WordPress.org


Schema genereren

Wil je zelf eigen schema markup aanmaken? Dan kun je de handige schema markup generator van Digital Climax gebruiken. Met deze generator kun je zelf uitgebreid schema markup genereren.