Laden...

Waarom je absoluut geen Nulled thema’s en plugins zou moeten gebruiken

Tim van Iersel 10 januari 2020
Nulled themas en plugins

Geld uitgeven aan dure thema’s en plugins doet niemand graag er zijn dan ook mensen die kiezen voor ‘nulled themes’ of ‘nulled plugins’.

Dit zijn de plugins die verkocht worden maar niet door de originele plugin of thema auteur. In dit artikel leggen we uit waarom je dit niet zou moeten doen.

Wat zijn nulled theme’s en nulled plugins?

Er zijn meerdere definities als het gaat om nulled theme’s en plugins. Zelf zien we nulled theme’s als premium WordPress plugins en of thema’s die worden verkregen via een andere site dan de oorspronkelijke auteur of ontwikkelaar en zo worden bewerkt dat er geen licentie code nodig is.

Waarom zou je geen nulled thema’s en plugins moeten gebruiken?

Er zijn meerdere redenen om dit niet te doen, zelfs als je daar niet perse de wet mee overtreed.

1. Geen support van de auteur

Als je een thema of plugin koopt via een ander kanaal moet je geen support verwachten van de plugin auteur ook niet als er iets mis gaat. Veelal betaal je hier jaarlijks de licentie kosten voor zodat je updates ontvangt en de plugin nog wordt bijgehouden door de auteur.

2. Nulled thema’s en plugins zijn vaak niet up-to-date

De thema’s worden vaak eenmalig gekocht waarna de opvolgende updates niet automatisch kunnen worden geïnstalleerd. Veiligheidsupdates en andere soort updates kunnen dus nooit worden geïnstalleerd.

3. Aangepaste code ontworpen om schade toe te brengen en/of informatie te verzamelen

Nulled thema’s en plugins hebben soms aangepaste code die ontworpen is om schade toe te brengen en/of informatie te verzamelen, bijvoorbeeld invoer binnen de site

4. Je steunt de auteur niet om de code nog beter te maken en/of nieuwe (gratis) software te maken

Veel WordPress developers helpen ook mee om gratis plugins en software te ontwikkelen. Juist door de betaalde premium en maatwerk plugins en thema’s hebben ze ook tijd en budget om bij te dragen aan open-source software en om de huidige premium plugins up-to-date te houden.

Waar kan ik veilig plugins en thema’s kopen?

Zoek bij een plugin altijd naar de auteur van de plugin zij verwijzen zelf maar al te graag waar je de officiële versie kunt kopen. Bekende aanbieder sites voor plugins en thema’s zijn daarnaast:

Tim van Iersel 10 januari 2020

Tim is eigenaar van Plugin.nl en van het internet bureau Websitescanner. Sinds 2012 actief bezig met WordPress.

Reacties