Laden...

Hoeveel kost een maatwerk WordPress plugin?

Tim van Iersel 09 november 2019

Hoeveel kost het om een maatwerk WordPress plugin te laten maken?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het verschilt. De ene plugin kost ‘maar’ €100,- om te laten maken en de ander kost €25.000,-. Het is maar net hoe complex je het wilt en hoe lang het duurt om de plugin te maken.

Wat is een WordPress plugin

Een plugin voegt een functionaliteit toe aan een WordPress site. Deze functionaliteit kan iets groots zijn zoals het transformeren van je site in een webshop (WooCommerce).

Een plugin kan ook een kleine functionaliteit toevoegen zoals het veranderen van de titel van de pagina als iemand in een ander tabblad is.

Voor WordPress zijn er meer dan 55.000 Open Source plugins gratis beschikbaar maar wil je een plugin die net wat specifieker voor jouw website is of iets net wat anders doet dan heb je al snel maatwerk nodig.

In dat geval kom je al snel bij maatwerk terecht.

Waar zitten de kosten in bij het laten maken van plugins?

De kosten zitten vooral in de uren die het kost om te ontwikkelen en het uurtarief van de meeste WordPress ontwikkelaars.

  • De tijd die het kost om een plugin te ontwikkelen
  • Wat de ontwikkelaar kost voor die tijd 

Waar moet je op letten bij het laten maken van een WordPress plugin?

Zorg vooral dat je werkt met iemand die ervaring heeft met WordPress development. Dus niet enkel sites bouwen maar ook daadwerkelijk het bouwen van WordPress thema’s en plugins.

Hoeveel kost een WordPress ontwikkelaar per uur?

Het uurtarief kan nogal verschillen. Er zijn ontwikkelaars (freelancers) die voor €50 euro per uur werken maar er zijn er ook die voor €120 per uur werken. Dit zijn vaak de wat grotere bureaus.

Zelf hanteer ik het uurtarief van €80,- excl. BTW per uur maar korting is daarbij mogelijk als het om een wat groter aantal uren gaat.

Heb je een idee voor een plugin en wil je die laten ontwikkelen? Neem dan gerust contact op en mail naar tim@plugin.nl.

Tim van Iersel 09 november 2019

Tim is eigenaar van Plugin.nl en van het internet bureau Websitescanner. Sinds 2012 actief bezig met WordPress.

Reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *