Laden...

Affiliate programma toevoegen aan je WooCommerce webshop

Tim van Iersel 30 december 2019
Affiliate programma toevoegen aan je WooCommerce webshop

Heb je een WooCommerce webshop? Dan kan het interessant zijn om met Affiliates je webshop te laten promoten. Je betaald affiliates enkel als ze zorgen voor klanten die ook daadwerkelijk iets kopen.

Inhoudsopgave

Wat is Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is het laten promoten van jouw webshop waarbij de affiliate enkel betaald krijgt als er ook daadwerkelijk een verkoop wordt gemaakt.

Affiliates promoten je webshop met een speciale link waardoor de afkomst van een sale te herleiden is en de commissie (beloning) bij de juiste affiliate terecht komt.

Bloggers kunnen bijvoorbeeld door zich aan te melden bij het affiliate programma van Bol.com, Coolblue of jouw website extra inkomsten krijgen via hun blog.

Lees meer over affiliate marketing op Affilicoach.nl.

Waarom zou je een eigen affiliate programma lanceren

Een eigen affiliate programma / campagne opzetten kost wat tijd maar het heeft zeker op lange termijn veel voordelen.

Het eerste wat je moet doen is het bepalen van de marge die je wilt uitkeren aan de affiliates. Affiliates keren veelal 3,5 tot 12,5% commissie. Heb je een online product dan is de commissie vaak nog hoger ( 15% tot 50%).

Affiliates hoef je alléén te betalen wanneer er ook sales worden gemaakt. Je loopt dus minder risico op kosten vergeleken met betaalde Google advertenties en Facebook ads. Daar heb je sowieso kosten ook al verdien je er zelf niets aan.

WooCommerce Affiliate plugins

Er zijn verschillende WordPress plugins waar je eenvoudig een Affiliate Marketing werkend kunt krijgen in je webshop, 3 mooie voorbeelden daarvan zijn Affiliate for WooCommerce, AffiliateWP en Yith.

AffiliateWP en Affiliate for WooCommerce zijn hier een betaalde plugins voor en Yith is een gratis WordPress plugin.

Affiliate for WooCommerce

Een Affiliate plugin van WooCommerce zelf. Deze plugin is een stuk simpeler in beheer vergeleken met andere plugins en werkt. De plugin werkt goed samen met andere WooCommerce plugins zoals WooCommerce Subscriptions.

Affiliate voor WooCommerce

Plugin bekijken op WooCommerce.com

AffiliateWP

AffiliateWP is de bekendste mogelijkheid om Affiliate Marketing toe te voegen aan je WooCommerce webshop.

AffiliateWP

Met deze plugin voeg je tal van mogelijkheden toe aan je huidige webshop om affiliates binnen te halen en jouw webshop goed te kunnen laten promoten.

Voor een volledig overzicht van alle functionaliteiten die deze plugin bied, kijk op de AffiliateWP website.

YITH WooCommerce Affiliates

Yith WooCommerce Affiliates is een freemium plugin waarbij de basis gratis is, wil je meer dan betaal je daar ook voor.

De plugin bied op het moment nog wat minder als dat AffiliateWP doet maar ze werken hard aan de weg om meer functionaliteiten te bieden.

Yiththemes

De gratis versie is te downloaden via WordPress.org. Voor de premium versie kijk op de website van YithThemes.

Alternatieven

Er zijn ook alternatieven waarmee je kunt werken zoals Plug&Pay. Dit is zowel een betalingssysteem om te koppelen aan je webshop als dat je er affiliates mee kunt tracken.

Affiliate netwerken

Naast de plugins heb je ook nog de keus om je site aan te sluiten op een affiliate netwerk. Hierdoor zit het hele affiliate gebeuren bij een externe partij waardoor je zelf minder technische dingen hoeft in te stellen.

Hierbij heb je ook meteen een leger aan affiliates die jouw webshop als optie binnen krijgen om te gaan promoten. Natuurlijk betaal je hierbij wel een klein percentage aan het netwerk.

WooCommerce affiliate programma

Tradetracker

Een van de bekendere Affiliate netwerken is Tradetracker. TradeTracker heeft een breed aanbod aan adverteerders en publishers waardoor ze ook enorm populair zijn bij bijna alle webshop niches.

Tim van Iersel 30 december 2019

Tim is eigenaar van Plugin.nl en van het internet bureau Websitescanner. Sinds 2012 actief bezig met WordPress.

Reacties